Beste allergi-vennlige hunder

Hvis du lider av allergier, kan det å ha en hund være en utfordring. Men det er noen raser der ute som er bedre for deg enn andre. Finn ut mer om de beste allergi-vennlige hundene i denne artikkelen!

Hva er allergivennlig hunder?

Allergivennlige hunder er raser som ikke forårsaker allergier hos mennesker. De fleste allergikere reagerer på hunderaser med mye pels, fordi de inneholder mer av proteinet som kalles keratin. Det finnes en rekke allergivennlige hunderaser, så å velge kan være vanskelig.

De forskjellige typene av allergivennlig hunder

Det finnes forskjellige typer allergivennlige hunder, og det er viktig å velge en rase som passer til din livsstil. Her er noen av de mest populære rasene:

  1. Cavalier King Charles spaniel: Denne lille hunden er kjent for å være veldig rolig og snill. De fleste eiere sier at de ikke har opplevd noen allergiske reaksjoner med denne rasen.
  2. Shih Tzu: Dette er en annen liten hund som er kjent for å være veldig rolig og snill. De fleste eiere sier at de ikke har opplevd noen allergiske reaksjoner med denne rasen heller.
  3. Poodle: Pudler er en av de mest populære rasene blant allergy sufferers fordi de ikke har pels, men ettersom de må bade ofte, kan dette føre til at noen mennesker får allergiske reaksjoner fra vannet.
  4. Golden Retriever: Denne store hunden er kjent for sin lojalitet og vennlighet. De fleste eiere sier at de ikke har opplevd noen allergiske reaksjoner med denne rasen.
  5. Labrador Retriever: Denne store hunden er også kjent for sin lojalitet og vennlighet. De fleste eiere sier at de ikke har opplevd noen allergiske reaksjoner med denne rasen heller.

Hvorfor skaffe en allergivennlig hund

Det er mange fordeler med å ha en allergivennlig hund. For det første, hvis du har allergier, kan en slik hund være en perfekt match for deg. De fleste raser av denne typen har ikke pels, noe som gjør dem mye sannsynlige til å forårsake allergier hos mennesker. I tillegg er de ofte hypoallergene, noe som betyr at de ikke produserer like mye støv og pollen som andre hunderaser. Dette gjør dem ideelle for deg som er allergisk mot disse tingene.

Alternativer til en allergivennlig hund

Katter og andre kjæledyr kan være andre mulige alternativer, avhengig av graden av din allergi. I tillegg finnes det en rekke hypoallergene kjæledyr som er spesielt utviklet for personer med allergier. Disse inkluderer hamstere, gerbiler, kaniner og reptiler.