Om oss

Hei, og velkommen til denne bloggen om huskyer, kanskje verdens morsomste hunderase. Huskyer inkluderer hunder som har aner tilbake til dyr som ble holdt av eskimoer og andre urfolk i nordområdene fra gammelt av. På 1800- og 1900-tallet ble det så avlet frem nye raser med spesielt ønskelige egenskaper, og da særlig med hensyn til å avle frem spreke og lydige trekkhunder som kunne brukes til transport i Sibir, Alaska, Canada, og så videre.

Et av de trekkene ved huskyene som mange merker seg med en gang er at de ligner veldig på ulver, og det er ingen tilfeldighet. Huskyene er faktisk ganske preget av genetisk materiale fra ulver, men takket være avlen er deres måte å forholde seg til mennesker på diametralt motsatt fra ulven. En husky er nemlig svært lite aggressiv i møte med både hunder og mennesker, faktisk i den grad at du bare kan glemme å få huskyen til å vokte huset ditt mot innbruddstyver.

For de fleste som holder huskyer er det aller viktigste ved disse hundene at de er spesielt egnet til hundekjøring. Det kan være enten i nordisk stil, med ski på bena, eller i den mer amerikanske og kontinentale stilen der man står på meier bak hundespannet. Få utfordringer kan måle seg mot å stille i for eksempel Finnmarksløpet og føre et spann med ti eller tolv hunder i flere hundre kilometer gjennom tøffe vær- og føreforhold. Til slike kalde utfordringer er det bare huskyene som kan stille opp og greie brasene.

[email protected]