Disse hunderasene velger kjendisene

Hvis du er på jakt etter den perfekte hunderasen til deg og din familie er det mange steder du kan lete for informasjon. Mange leser seg opp på de ulike hunderasenes egenskaper, gemytt og kvaliteter, eller de snakker med venner eller andre hundeeiere for å lære mer. Dette er selvfølgelig den beste fremgangsmåten, men for moroskyld kan det også være gøy å se på hvilke hunderaser som er populære blant kjendisene. For litt lettbeint underholdning vil vi i denne artikkelen ta en titt på hvilke typer hunder kjendisene har – kanskje får du litt inspirasjon?

Gjør som presidenten

Det er ikke bare vanlige folk som elsker hunder – flere kjendiser har også en stor kjærlighet for sine firbeinte venner. Kjendiser har også en tendens til å gå for de mer unike rasene. Barack Obama og hans familie fikk for eksempel mye oppmerksomhet da de skaffet seg to portugisiske vannhunder. Kanskje var det Obama familien som inspirerte kronprinsparet i sitt valg av hunderase, i 2014 ønsket nemlig kronprins Håkon og Mette Marit også en portugisisk vannhund velkommen. Obama sine to hunder heter Bo og Sunny, mens kronprinsparet gikk for et enda mer kreativt navn for sin lille hjerteknuser, nemlig Muffins Kråkebolle.

Veskehund

Hvis vi skal dømme ut ifra bildene vi ser i sladderpressen er også små hunder spesielt populære blant kjendisene. Hotelarvingen Paris Hilton blir ofte avbildet med en liten chihuahua i designervesken sin. En liten hund er ikke bare lett å bære med seg, den krever også mindre mosjon. Dette passer nok godt for travle kjendiser som er på farten hele dagen. Ifølge en undersøkelse fra American Kennel Club er disse hunderasene de mest populære blant kjendiser:

  • Chihuahua
  • Yorkshire Terrier
  • Pomeranian
  • Cavalier King Charles Spaniel
  • Malteser

En å bli glad i

Til tross for at de er kjente fjes er kjendiser nok likere oss vanlige folk enn vi kanskje skulle tro. En hund bryr seg ikke om penger og status; den er like glad i deg uansett hvor mange røde løpere du poserer på. Derfor er det ikke rart at så mange kjendiser også er hundeeiere – vi trenger jo alle en å bli glad i. En hund er en fantastisk følgesvenn og kan være til stor trøst dersom du har hatt en dårlig dag. En dårlig dag kan vi jo alle ha iblant, kjendis eller ei. Uansett om du velger å følge i kronprinsparets eller i Paris Hiltons fotspor vet vi at den hunderasen som er best for nettopp deg venter der ute.