Om huskyer

Huskyer er sledehunder av forskjellige raser som har oppstått i Nord-Amerika i moderne tid, men som likevel minner mye om ulver. De er likevel mye mindre enn ulv. En husky er som regel ganske lang i kroppen og har en seig muskulatur som gjør den svært utholdende. Huskyer har vanligvis ikke så bred brystkasse, men den kan være dyp. Lungekapasiteten er høy.

Pelsen til en husky skal være glatt og aldri stri. Den har myk underull, og alle rasene tåler svært lave temperaturer. Det finnes huskyer i mange ulike farger, selv om svart og grå kanskje er mest vanlig, ofte med tegninger.

Huskyer holdes som regel som brukshunder, og da aller oftest spesifikt som sledehunder som drar hundesleder for deltakere i hundeløp (eller eventuelt mosjonister). I enkelte tilfeller brukes de også ganske enkelt til transport i arktiske strøk, da som regel av urfolk i de aktuelle områdene. Huskyer kan også brukes som trekk- eller kløvhunder. De er både sterke og utholdende, og liker å arbeide. I tillegg er huskyer som regel utpreget snille hunder som kan passe godt inn i en familie.

Husky er hunder som er svært sosiale av seg. De er ikke særlig lykkelige hvis de ikke har en flokk rundt seg, enten det er snakk om andre hunder eller en familie av mennesker av en viss størrelse og med et sprekt aktivitetsnivå. Husky er fine familiehunder og går godt sammen med barn. De er også nokså rene hunder med lite luft. Husky er så sosial at den i svært liten grad er egnet for eksempel som vakthund, fordi den ikke bryr seg noe særlig om fremmede mennesker eller dyr. Den har likevel jaktinstinkt.

Huskyer liker å være ute, og kan godt bo utendørs hele året så lenge den har et tørt sted der den kan søke tilflukt om vinteren og når det regner.