Hvorfor velge en husky?

Dersom du kunne tenke deg en aktiv og sosial hund som samtidig er litt frihetssøkende, kan en husky være hunden for deg. Huskyer er hunder med helt spesielle kunnskaper, og er ekstreme på flere vis. Bare utseendet vitner om at de i enda større grad enn andre hunder har mye til felles med ulven. Det betyr ikke at de er skumle på noen måte, men de kan være litt ville av seg. Hvis du setter pris på det, enn en bedagelig selskapshund, er huskyen et godt valg.

Hva betyr det at huskyen er litt vill av seg? Jo, den liker å leke litt røft, å jakte, å løpe, å trekke, å være sammen med andre i flokken, og, for å si det rett ut, så liker den også å stikke av. Vær forberedt på at dette er en hund som må utstyres med microchip fordi han er så flink til å komme seg ut av selv den best planlagte innhegning! Det betyr også at det er snakk om en hund som alltid må gå i bånd, fra den er bare noen måneder i gammel, på grunn av den ustoppelige trangen til å løpe ut i skogen og over viddene.

Hvis du liker tur og trening veldig godt, og selvfølgelig særlig dersom du ønsker å trene hundekjøring, så er huskyen den perfekte hunden for slike aktiviteter. Den simpelthen elsker å løpe og å trekke, og må ha aktivitet sommer som vinter for å trives ordentlig.

En husky passer også godt til en familie, fordi den er en sosial hund. Å stå alene ute, eller bo sammen med en enslig person, er ikke noe for en husky. Men å bo sammen med en familie med flere aktive mennesker synes den er helt topp, og selvfølgelig da hvis familien er glad i å ut på tur.