Stell av huskyen din til daglig

En husky er som regel en hund som krever ganske lite av daglig stell. Særlig dersom hundene er aktive sledehunder som holder til utendørs er de nærmest selvrensende, hvilket innebærer at alt du trenger å gjøre er å klippe klørne en gang i blant og kanskje børste pelsen litt. Derom huskyen har blitt en familiehund som holder seg mest innendørs kan det bli litt mer jobb.

De kravene en husky stiller i det daglige er i grunnen litt annerledes enn de fleste andre hunderaser. For det første er det en veldig aktiv hund som liker å ha plass å boltre seg på. Det er derfor svært fordelaktig og nesten påkrevet at huskyen får tilbringe mesteparten av tiden sin utendørs. Dersom det ikke er mulig, er det i hvert fall ikke noen veldig god idé å la huskyen være innelåst i en liten ettroms leilighet store deler av dagen. Dette vil få alvorlige konsekvenser for hundens psyke.

For det andre så trenger en husky ganske mye trim. Dersom du er ute etter en hund som først og fremst skal være turkompis, bør du bare velge husky dersom du er så aktiv at du er ute på ganske mange og lange turer. Flere raser av husky blir svært frustrerte hvis de ikke får røre på seg. Mange huskyer vil helst løpe flere timer om dagen, bare så det er sagt. Det finnes selvfølgelig raser og linjer som er mindre krevende i så måte.

Detaljerte beskrivelser av hva som er påkrevet av stell og aktivisering vil med andre ord være avhengig av hva slags hund du har anskaffet deg. Derfor er det viktig å ta opp disse temaene med oppdretteren før du går til innkjøp, slik at du kan forsikre deg om at du og din hund blir en god match. Kjøp en hund som passer din livsstil, så kan dere bli lykkelige sammen.